45'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Τεμάχια: 30-32Για την κρέμα προσούτο
Διαδικασία
Kρέμα προσούτο
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ ή σε καλό μούλτι τα κομμάτια του προσούτο, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι με το γάλα και τα χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν λεία και αφράτη κρέμα.
- Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι και αφήνουμε κατά μέρος.
Τυρομπουκιές
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ (ή με το μίξερ χειρός) σε χαμηλή ταχύτητα τα δυο τυριά μέχρι να γίνουν πηχτή κρέμα.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πετιμέζι, τα δύο πιπέρια και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Το μεταφέρουμε σε μπολ, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο, για να σφίξει ελαφρώς.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια (θα φτιάξουμε περίπου 30 - 32).
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα προσούτο, βάζουμε τις τυρομπουκίτσες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με την κρέμα προσούτο και σερβίρουμε.