Ένα πολύ ενδιαφέρον μεζεδάκι… φούλ του τυριού.

45' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 30 - 32 τμχ.

Για την κρέμα προσούτο

Διαδικασία

  1. Kρέμα προσούτο: Ρίχνουμε στο μπλέντερ ή σε καλό μούλτι τα κομμάτια του προσούτο, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι με το γάλα και τα χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν λεία και αφράτη κρέμα.
  2. Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι και αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Tυρομπουκιές: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ (ή με το μίξερ χειρός) σε χαμηλή ταχύτητα τα δυο τυριά μέχρι να γίνουν πηχτή κρέμα.
  4. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πετιμέζι, τα δύο πιπέρια και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Το μεταφέρουμε σε μπολ, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο, για να σφίξει ελαφρώς.
  6. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια (θα φτιάξουμε περίπου 30 - 32).
  7. Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα προσούτο, βάζουμε τις τυρομπουκίτσες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με την κρέμα προσούτο και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών