Η Ελένη Αλεξοπούλου από το Αιγάλεω έφτιαξε γρήγορα και εύκολα τυροπιτάκια.

30' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τη μαργαρίνη σε κομμάτια.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μαργαρίνη και τρίβουμε με τα χέρια ώστε να σχηματιστεί μια «ψιχουλιασμένη» άμμος.
  3. Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό και ζυμώνουμε.
  5. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  6. Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  7. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με το χέρι, προσθέτουμε το κίτρινο τυρί, τα αυγά, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  8. Η γέμιση πρέπει να είναι σφιχτή.
  9. Όταν βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη χωρίζουμε σε μπαλάκια.
  10. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με το χέρι μας σχηματίζοντας ένα φύλλο, όχι πολύ λεπτό.
  11. Στο κέντρο βάζουμε μισό κουταλάκι γέμιση και το κλείνουμε καλά, ενώνοντας τις άκρες της ζύμης.
  12. Απλώνουμε τα τυροπιτάκια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 30' στους 200 βαθμούς.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών