
30'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τυροπιτάκια με σουσάμι, αρχικά κόβουμε τη μαργαρίνη σε κομμάτια.
- Στη συνέχεια, βάζουμε, σε ένα μπολ, το αλεύρι, την μαργαρίνη και τρίβουμε με τα χέρια ώστε να σχηματιστεί μια «ψιχουλιασμένη» άμμος.
- Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό και ζυμώνουμε.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Γέμιση
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με το χέρι.
- Προσθέτουμε το κίτρινο τυρί, τα αυγά, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και ανακατεύουμε. Η γέμιση πρέπει να είναι σφιχτή.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε μπαλάκια.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με το χέρι μας σχηματίζοντας ένα φύλλο, όχι πολύ λεπτό.
- Στο κέντρο βάζουμε μισό κουταλάκι γέμιση και το κλείνουμε καλά, ενώνοντας τις άκρες της ζύμης.
- Απλώνουμε τα τυροπιτάκια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε, τα τυροπιτάκια με σουσάμι, για 30' στους 200 βαθμούς.