1 ώρα προετοιμασία
2 ώρες και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 7-8

Για τον ζωμό

Για τη σάλτσα

Για το ρύζι

Διαδικασία

Ζωμός

  1. Στην πιο μεγάλη μας βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο (ή τη γαλοπούλα) με το μοσχαρίσιο συκώτι, το κρεμμύδι, το κάρι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι και 2 λίτρα νερό.
  2. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 1 ώρα, ξαφρίζοντας για όσο χρειάζεται.
  3. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο (ή τη γαλοπούλα) σε ένα μπολ.
  4. Βγάζουμε το μοσχαρίσιο συκώτι σε άλλο σκεύος και το ψιλοκόβουμε.
  5. Σουρώνουμε τον ζωμό σε άλλο μπολ. Θέλουμε περίπου 1.300 ml.

Σάλτσα

  1. Στον πολυκόφτη πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί με 100 ml νερό.

Ρύζι

  1. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε τα 250 ml ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα, τον πελτέ και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τον ζωμό, το βούτυρο, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι και το ρύζι, ανακατεύουμε καλά.
  5. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά. Aν σωθεί το υγρό πριν γίνει το ρύζι, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
  6. Ρίχνουμε το καλαμπόκι και τα συκωτάκια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Παράλληλα, σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του βρασμένου πουλερικού για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Σερβίρουμε το ρύζι με το κοτόπουλο (ή τη γαλοπούλα) και τηγανητές plantains.

Ένα Chardonnay.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Συκώτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών