ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βασιλόπιτα κέικ
45' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.

Bασιλόπιτα

  1. Για τη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαχλέπι) σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν, κατόπιν προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το κονιάκ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκάλι με το μείγμα του αλευριού.
  4. Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε τα καρύδια και το ξύσμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Απλώνουμε λίγο τη ζύμη να πιάσει όλο το ταψί. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και την καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
  5. Ψήνουμε την βασιλόπιτα κέικ για 50-55 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί σωστά μέχρι μέσα. Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει πολύ καλά και, αν θέλουμε, τη διακοσμούμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Κονιάκ

Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών