ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒασιλόπιτα με σοκολάτα, ρούμι και αποξηραμένα φρούταΒασιλόπιτα με σοκολάτα, ρούμι και αποξηραμένα φρούτα
45' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για να φτιάξουμε τη βασιλόπιτα γεμιστή με σοκολάτα, ξεκινάμε με τη γέμιση αναμειγνύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.

Bασιλόπιτα

  1. Για τη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαχλέπι) σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν, κατόπιν προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το κονιάκ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκάλι με το μείγμα του αλευριού.
  4. Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε τα καρύδια και το ξύσμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Απλώνουμε λίγο τη ζύμη να πιάσει όλο το ταψί. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και την καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
  5. Ψήνουμε την βασιλόπιτα κέικ για 50-55 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί σωστά μέχρι μέσα. Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει πολύ καλά και, αν θέλουμε, τη διακοσμούμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 23.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών