35'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: 8-10Γλάσο
Διαδικασία
- Για τη βασιλόπιτα κέικ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, φροντίζοντας να ενσωματώνεται το καθένα προτού ρίξουμε το επόμενο. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνουμε εναλλάξ με το αλεύρι στο μείγμα.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, το χωρίζουμε σε δύο μέρη. Διαλύουμε το κακάο στο ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο ένα μέρος του μείγματος. Ανακατεύουμε να γίνει σοκολατένιο.
- Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μεσαία μεγέθους στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι. Ρίχνουμε μέσα στο σκεύος εναλλάξ κουταλιές από μαύρη και λευκή ζύμη ώστε να γίνει η βασιλόπιτά μας μαρμπρέ. Την ψήνουμε για 1 ώρα.
- Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο: Χτυπάμε σε ένα μπολ, με τον αυγοδάρτη, όλα τα υλικά μαζί. Μόλις ομογενοποιηθούν, καλύπτουμε τη βασιλόπιτά μας. Διακοσμούμε με πολύχρωμα καραμελάκια της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.