35' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Γλάσο

Διαδικασία

  1. Για τη βασιλόπιτα κέικ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, φροντίζοντας να ενσωματώνεται το καθένα προτού ρίξουμε το επόμενο. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνουμε εναλλάξ με το αλεύρι στο μείγμα.
  3. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, το χωρίζουμε σε δύο μέρη. Διαλύουμε το κακάο στο ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο ένα μέρος του μείγματος. Ανακατεύουμε να γίνει σοκολατένιο.
  4. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μεσαία μεγέθους στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι. Ρίχνουμε μέσα στο σκεύος εναλλάξ κουταλιές από μαύρη και λευκή ζύμη ώστε να γίνει η βασιλόπιτά μας μαρμπρέ. Την ψήνουμε για 1 ώρα.
  5. Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο: Χτυπάμε σε ένα μπολ, με τον αυγοδάρτη, όλα τα υλικά μαζί. Μόλις ομογενοποιηθούν, καλύπτουμε τη βασιλόπιτά μας. Διακοσμούμε με πολύχρωμα καραμελάκια της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών