ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒασιλόπιτα με αμύγδαλα και με μανταρίνια χιώτικαΒασιλόπιτα με αμύγδαλα και με μανταρίνια χιώτικα
40' προετοιμασία
1 ώρα και 5' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για την βασιλόπιτα με γιαούρτι, μαχλέπι και μαστίχα, αρχικά χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ, με το φτερό, μόνο του το βούτυρο για 6-8 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Tο αδειάζουμε σε άλλο σκεύος. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τον κάδο και το εξάρτημα του μίξερ.
  2. Χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα του μίξερ, με το φτερό, τα αυγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών το αφρατεμένο βούτυρο ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 26-28 εκ.
  4. Αλλάζουμε εξάρτημα, προσαρμόζοντας στο μίξερ το φτερό. Ρίχνουμε στον κάδο τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, για άλλα 6-8 λεπτά.
  5. Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 60-65 λεπτά. Mετά τα 50 λεπτά, βυθίζουμε τη λάμα στο κέντρο της πίτας και αν βγει με υπολείμματα ζύμης κολλημένα επάνω της, συνεχίζουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά και ξαναδοκιμάζουμε.
  6. Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει για λίγο εκτός φούρνου και την ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών