30' προετοιμασία
35' ψήσιμο
15 ώρες αναμονή
Σύνολο: 16 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Βάση τάρτας

Κρέμα λεμονιού

Γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε την κονσέρβα με την κρέμα καρύδας που προορίζουμε για γαρνίρισμα στο ψυγείο, να κρυώσει καλά. Θα τη βγάλουμε την επόμενη μέρα, μόλις τη χρειαστούμε.

Ζύμη

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός από το νερό, στο μίξερ με το φτερό. Όταν αποκτήσει υφή σαν άμμο, προσθέτουμε σταδιακά το νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και εύπλαστη ζύμη.
  2. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 18-20 εκ.
  4. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο με διάμετρο 22-23 εκ.
  5. Την απλώνουμε στην ταρτιέρα, έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα, και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια.
  6. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα λεμονιού

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα ή κρέμα καρύδας, το λεμόνι και το σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου.
  2. Αδειάζουμε λίγο από το μείγμα (περίπου το 1/4) σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και, μόλις ζεσταθεί το μείγμα και αρχίσει να κοχλάζει, αδειάζουμε το μείγμα του κορν φλάουρ.
  3. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε με μια μεμβράνη την κρέμα, έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μην κάνει κρούστα, και την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Αδειάζουμε την κρέμα στην ψημένη τάρτα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά (περίπου 1 ώρα).

Γαρνίρισμα

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρύα κρέμα καρύδας μαζί με το ξύσμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα σαν σαντιγί και γαρνίρουμε με αυτή την επιφάνεια της τάρτας.
  2. Σχηματίζουμε ροζέτες με κορνέ ή απλώνουμε την κρέμα ακανόνιστα με μια σπάτουλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα Καρύδας

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών