ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαστανόσουπαΚαστανόσουπα
25' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6-8 (για μικρά μπολ)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε βελούδινη σούπα με μανιτάρια και κάστανα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει, γιατί θα πικρίσει.
  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
  5. Δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κάστανα και το ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σούπα για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.
  8. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  9. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  10. Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις για να αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο φίνα υφή.
  11. Καθαρίζουμε καλά την κατσαρόλα και ξαναρίχνουμε εκεί την πολτοποιημένη σούπα.
  12. Τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 - 2 λεπτά και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
  13. Μοιράζουμε, τη βελούδινη σούπα με μανιτάρια και κάστανα, σε μπολάκια ή σε μικρά ποτηράκια ή σφηνάκια (αν ετοιμάζουμε πάρτι), πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών