Προσθέστε τη συνταγή αυτή στα αγαπημένα σας άρθρα για να τη βρείτε εύκολα όταν θα τη χρειαστείτε για τα γιορτινά σας μαγειρέματα.

25' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6-8 (για μικρά μπολ)

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει, γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κάστανα και το ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σούπα για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.
  2. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις για να αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο φίνα υφή.
  3. Καθαρίζουμε καλά την κατσαρόλα και ξαναρίχνουμε εκεί την πολτοποιημένη σούπα. Τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 - 2 λεπτά και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
  4. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολάκια ή σε μικρά ποτηράκια ή σφηνάκια (αν ετοιμάζουμε πάρτι), πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών