25'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6-8 (για μικρά μπολ)Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε βελούδινη σούπα με μανιτάρια και κάστανα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει, γιατί θα πικρίσει.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κάστανα και το ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σούπα για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις για να αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο φίνα υφή.
- Καθαρίζουμε καλά την κατσαρόλα και ξαναρίχνουμε εκεί την πολτοποιημένη σούπα.
- Τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 - 2 λεπτά και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
- Μοιράζουμε, τη βελούδινη σούπα με μανιτάρια και κάστανα, σε μπολάκια ή σε μικρά ποτηράκια ή σφηνάκια (αν ετοιμάζουμε πάρτι), πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 44.