
20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη βελουτέ γλυκοπατάτας με στραγγιστό γιαούρτι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και τις γλυκοπατάτες και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε τον ζωμό κότας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρασί και συμβράζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και μεταφέρουμε το όλον σε πολυκόφτη (σε δόσεις) και χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα. Περνάμε τη σούπα από σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τυχόν κομματάκια και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και μοιράζουμε στα πιάτα.
- Σε κάθε πιάτο προσθέτουμε και από 1-2 κουτ. σούπας γιαούρτι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.