20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε βίδες με μανιτάρια φρέσκα και ξερά, αρχικά, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
- Στύβουμε τα ξερά μανιτάρια από το νερό και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό ακόμη.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε όλα τα μανιτάρια, φρέσκα και ξερά, και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, το τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.