10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τη μελιτζάνα και το κολοκύθι για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν τη θέλουμε πιο υδαρή, προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
- Στην κατσαρόλα όπου βράσαμε τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε τα 30 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι, ρίχνουμε τις βίδες και τη σάλτσα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
- Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε αμέσως με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.