ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠένες με κολοκυθάκια και ξινομυζήθρα
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τη μελιτζάνα και το κολοκύθι για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
  5. Αλατοπιπερώνουμε.
  6. Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν τη θέλουμε πιο υδαρή, προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
  7. Στην κατσαρόλα όπου βράσαμε τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε τα 30 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι, ρίχνουμε τις βίδες και τη σάλτσα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
  8. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  9. Σερβίρουμε αμέσως με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών