20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε βίδες με σάλτσα ντομάτας τόνο και αντσούγιες, βράζουμε τις βίδες 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι γράφει η συσκευασία, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς).
- Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι (1/3 φλιτζ. τσαγιού) για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (στο 2 για κουζίνες με κλίμακα 1 - 3, στο 6 για κλίμακα 1 - 9), ανακατεύοντας κάθε τόσο.
- Οταν αρχίσει να δένει η σάλτσα (θέλει 8 - 9 λεπτά), προσθέτουμε τον τόνο, τις αντσούγιες και το θυμάρι (ή τη ρίγανη ή το θρούμπι), μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Περιχύνουμε τις βίδες με τη σάλτσα, επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Μια ρετσίνα από ροδίτη, με διακριτική τη ρετσινάτη πλευρά της.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.