ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒλίτα με ντομάτα βρασταρέΒλίτα με ντομάτα βρασταρέ
50' προετοιμασία
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα βλίτα αχνιστά με φρέσκια τριμμένη ντομάτα και ρίγανη σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα βλίτα για 3-4 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό.
  2. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε αμέσως σε μεγάλο μπολ με πολύ κρύο νερό και παγάκια, όπου τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά, για να σταματήσει ο βρασμός, να μείνουν τραγανά και ζωηρόχρωμα.
  3. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά σε μεγάλο σουρωτήρι.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τις ντομάτες, τα μισά φύλλα βασιλικού, 50 ml από το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Σε μεγάλη πιατέλα αδειάζουμε τις τριμμένες ντομάτες και από πάνω απλώνουμε τα βλίτα.
  6. Ρίχνουμε αρκετό ανθό αλατιού, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  7. Σκορπίζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Βλίτα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT