
30'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 2-4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε βλίτα με αυγα μάτια και σάλτσα ντομάτας, πρώτα ζεματίζουμε τα βλίτα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2 - 3 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε τα βλίτα, ανακατεύοντας ώστε να λαδωθούν καλά.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
- Με ένα κουτάλι κάνουμε 4 λακκούβες στα χόρτα και εκεί σπάμε από ένα αυγό, προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τον κρόκο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να πήξουν τα αυγά όσο μας αρέσει.
- Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε με φέτα ή ανθότυρο και φρέσκο ψωμί.
Μια φιλική στις πρασινάδες Μαλαγουζιά, μια Ρετσίνα νέας εποχής και, γιατί όχι, μια δροσερή pilsener.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.