30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 2-4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε βλίτα με αυγα μάτια και σάλτσα ντομάτας, πρώτα ζεματίζουμε τα βλίτα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2 - 3 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουμε.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε τα βλίτα, ανακατεύοντας ώστε να λαδωθούν καλά.
  4. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
  5. Με ένα κουτάλι κάνουμε 4 λακκούβες στα χόρτα και εκεί σπάμε από ένα αυγό, προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τον κρόκο.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να πήξουν τα αυγά όσο μας αρέσει.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Συνοδεύουμε με φέτα ή ανθότυρο και φρέσκο ψωμί.

Μια φιλική στις πρασινάδες Μαλαγουζιά, μια Ρετσίνα νέας εποχής και, γιατί όχι, μια δροσερή pilsener.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Βλίτα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών