45' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 25 τμχ

Για τα γουόν τον

 Για το ντιπ

Διαδικασία

  1. Ντιπ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι.
  2. Γουόν τον: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά (εκτός από τα φύλλα won ton).
  3. Τοποθετούμε 1 γεμάτο κουτ.
  4. γλυκού στο κέντρο κάθε φύλλου won ton.
  5. Βρέχουμε τις άκρες με ένα πινελάκι με λίγο νερό και διπλώνουμε τα φύλλα, για να πάρουν τριγωνικό σχήμα.
  6. Αν θέλουμε, φέρνουμε τις άκρες του τριγώνου προς το κέντρο, βρέχοντάς τες με λίγο νερό ώστε να κολλήσουν, σχηματίζοντας έτσι ένα πακετάκι.
  7. Τοποθετούμε τα won ton σε ένα αλευρωμένο ταψί.
  8. Τα ψήνουμε στον ατμό (σε ειδικό τρυπητό σκεύος -από μπαμπού, σιλικόνη ή ανοξείδωτο ατσάλι- ή σε ένα μεταλλικό σουρωτήρι, που λαδώνουμε καλά και στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό που βράζει και την οποία σκεπάζουμε με το καπάκι της) σε δύο δόσεις, για περίπου 15 λεπτά την κάθε δόση.
  9. Σερβίρουμε τα won ton ζεστά ή χλιαρά με το ντιπ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών