ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖελέ γιαουρτιού με κομμάτια φράουλαςΖελέ γιαουρτιού με κομμάτια φράουλας από τον Στέλιο Παρλιάρο

Επιλέγουμε όποιο από τα ζελέ θέλουμε ή φτιάχνουμε και τα τρία, αν θέλουμε να έχουμε ποικιλία, τριπλασιάζοντας σε αυτή την περίπτωση τη δόση της κρέμας.

30' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 5-6

Για το ζελέ ροδάκινο

Για το ζελέ πεπόνι

Για το ζελέ καρπούζι

Για την κρέμα γιαουρτιού

Διαδικασία

Ζελέ

  1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
  2. Βράζουμε για μισό λεπτό τη ζάχαρη με το νερό και τα φύλλα του μυρωδικού.
  3. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά, το σουρώνουμε από τα φύλλα του μυρωδικού και προσθέτουμε τις ζελατίνες, αφού τις στραγγίξουμε από το νερό.
  4. Ανακατεύουμε για να διαλυθούν και προσθέτουμε σιγά σιγά τον πολτό του φρούτου (αν τον ρίξουμε απότομα, θα παγώσει το σιρόπι κατά τόπους και θα δημιουργηθούν ίνες).
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες της αρεσκείας μας, γεμίζοντάς τες μέχρι τα 2/3 περίπου.
  6. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια των ζελέ, ώστε να μπορεί να συγκρατήσει την κρέμα (δεν τα αφήνουμε όμως να πήξουν εντελώς, γιατί δεν θα κολλήσουν οι δύο στρώσεις μεταξύ τους).

Κρέμα γιαουρτιού

  1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό. Μόλις μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα διαλύουμε σε ελάχιστο ζεστό νερό (περίπου 1 κουταλιά της σούπας).
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε ελάχιστο από αυτό μέσα στη λιωμένη ζελατίνη.
  3. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πίσω στο μπολ με το υπόλοιπο γιαούρτι. Ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
  4. Γεμίζουμε τις φόρμες στις οποίες έχουμε ήδη βάλει το ζελέ του φρούτου.
  5. Αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  6. Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε τα γλυκά βυθίζοντας τις φόρμες σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζοντάς τες σε πιάτα.

Μυστικά

Αν προτιμάμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γυάλινα ποτήρια για τα ζελέ, οπότε δεν θα χρειαστεί να τα ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών