Φασολάκια σε ζεστή σαλάτα με μουστάρδα, μανούρι και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Ιδού η πιο πρωτότυπη σαλάτα: Ο Χριστόφορος Πέσκιας βράζει λίγο τα φασολάκια, τα αρωματίζει με μουστάρδα και λαδόξιδο και τα απογειώνει με το μανούρι και τα αμύγδαλα.
Για να ετοιμάσουμε τη ζεστή σαλάτα με φασολάκια, μουστάρδα, μανούρι και καβουρδισμένα αμύγδαλα, πρώτα καθαρίζουμε τα φασολάκια (θέλουμε να μείνουν καθαρό βάρος περίπου 650 γρ.) και τα πλένουμε.
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και περιχύνουμε τα φασολάκια.
Προσθέτουμε το ξίδι, τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε απαλά.
Σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και το μανούρι και σερβίρουμε. Τρώγεται αμέσως, προτού κρυώσουν τα φοσολάκια.