30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα φασολάκια (θέλουμε να μείνουν καθαρό βάρος περίπου 650 γρ.) και τα πλένουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
  4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και περιχύνουμε τα φασολάκια.
  5. Προσθέτουμε το ξίδι, τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και το μανούρι και σερβίρουμε. Τρώγεται αμέσως, προτού κρυώσουν τα φοσολάκια.

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές με Φασολάκια

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών