10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ζεστή σαλάτα με γλιστρίδα και ντομάτα, σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να ροδίσει ελαφρά.
- Ρίχνουμε τη γλιστρίδα και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες.
- Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Αν σωθούν τα υγρά προσθέτουμε λίγο νερό.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή χλιαρή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και συνοδεύουμε με σκληρή φέτα και χωριάτικο ψωμί.