Με το υπόλοιπο ψητό ή βραστό σκαρώνουμε μια νόστιμη χειμερινή σαλάτα.

10' προετοιμασία
2' μαγείρεμα
Σύνολο: 12 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε το κοτόπουλο (ό,τι θέλουμε, μπούτι ή στήθος), από πέτσες και κόκαλα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ζεσταίνουμε στο φούρνο (συμβατικό ή μικροκυμάτων). Παίρνουμε τη σαλάτα και τη μοιράζουμε σε δύο πιάτα. Πασπαλίζουμε με τα κάσιους.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ το ξίδι, το λάδι (μπορούμε να βάλουμε και σησαμέλαιο, για διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα) και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε, αν θέλουμε, και τα κρεμμυδάκια και χτυπάμε το μείγμα. Μοιράζουμε το κοτόπουλο στα πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αν θέλουμε, σοτάρουμε το αχλάδι στο βούτυρο για 1 - 2 λεπτά και γαρνίρουμε τη σαλάτα.
  3. Συνοδεύουμε με: παξιμάδια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών