20' προετοιμασία
10' αναμονή
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη, τον χυμό και τα μπαχαρικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μία βράση το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε πιο γλυκό το ποτό μας, προσθέτουμε λίγη ακόμα ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Προσθέτουμε τις ροδέλες και τις φλούδες των εσπεριδοειδών.
  3. Αφήνουμε το ποτό για περίπου 10 λεπτά να αρωματιστεί καλά. Αν έχει χλιάνει πολύ, το ξαναζεσταίνουμε.
  4. Σερβίρουμε σε κανάτα, σε θερμανθεκτικά ποτήρια ή σε κούπες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών