glühwein θα χρησιμοποιήσουμε ένα φτηνό, αλλά όχι κακό, κόκκινο κρασί. Τα μπαχαρικά θα σκεπάσουν μεν όποιες μυρωδιές (καλές ή κακές), αλλά σε περίπτωση που αυτές είναι έντονα δυσάρεστες, θα γίνουν αντιληπτές επειδή το κρασί θα είναι ζεστό.
Για αυτή τη παραλλαγή του βορειοευρωπαϊκού
15'
προετοιμασία
10'
αναμονή
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 8-10Διαδικασία
- Για το ζεστό κρασί με μπαχαρικά, βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και το μέλι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά ώστε να βγουν τα αρώματά τους.
- Ξαναζεσταίνουμε το κρασί.
- Το περνάμε από σουρωτήρι με ψιλή σίτα.
- Σερβίρουμε σε θερμανθεκτικά ποτήρια ή σε κούπες. Πίνεται ζεστό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.