20' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το κοτόπουλο

Για τη σάλτσα «σίζαρ»

Διαδικασία

Σαλτσα

  1. Για το κοτόπουλο με ζεστή σάλτσα «σίζαρ» ξεκινάμε και βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, τις αντσούγιες και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και το ξίδι έως ότου προκύψει παχύρρευστη σάλτσα.
  3. Ρίχνουμε το λεμόνι, το τυρί, πιπέρι και χτυπάμε.
  4. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι.
  5. Κρατάμε τη σος στην άκρη.

Κοτόπουλο

  1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε το λάδι και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  2. Σοτάρουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν καλά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό ακόμη.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 3 - 4 κουτ. σούπας νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  6. Το αδειάζουμε σε μια πιατέλα και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τη σάλτσα «σίζαρ» σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1/2 - 1 λεπτό.
  7. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και σερβίρουμε αμέσως.

Ενα λευκό πλούσιο κρασί, ένα Chardonnay.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών