ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρόνια με σκόρδο, ψωμί και γιαούρτιΜακαρόνια με σκόρδο, ψωμί και γιαούρτι
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά με γιαουρτόσκορδο και προζυμένιο ψωμί προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
  2. Απλώνουμε τους κύβους ψωμιού και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανοί.
  3. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 100 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να αρωματίσει το λάδι.
  6. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
  7. Αδειάζουμε σε μεγάλο βαθύ μπολ.
  8. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα 100 ml νερό που κρατήσαμε στην άκρη μέχρι να αναμειχθούν καλά και το αδειάζουμε στο μπολ με τα μακαρόνια.
  9. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  10. Σκορπίζουμε τα ψημένα κυβάκια ψωμιού και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας : Λευκά κρασιά που μας αρέσουν, όπως Μαλαγουζιά, Θραψαθήρι, Sauvignon blanc.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT