ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπαράγγια με μυρωδικά, τραγανό κρεμμύδι, πέστροφα και αυγόΣπαράγγια με μυρωδικά, τραγανό κρεμμύδι, πέστροφα και αυγό
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ζυμαρικά με πέστροφα, ούζο και κρέμα γάλακτος, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Βάζουμε το φινόκιο και το σοτάρουμε για περίπου 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το ούζο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.
  6. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 1-2 λεπτά λιγότερο από ό,τι ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
  7. Τα μεταφέρουμε με μια τσιμπίδα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα (ή τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα κρατώντας λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν).
  8. Βράζουμε για λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών.
  9. Αλατοπιπερώνουμε.
  10. Αν παραπήξει η σάλτσα, την αραιώνουμε με το νερό που κρατήσαμε.
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  12. Προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας και κομματιάζουμε από πάνω με τα χέρια μας την καπνιστή πέστροφα ή το σολομό.
  13. Σερβίρουμε, τα ζυμαρικά με πέστροφα, ούζο και κρέμα γάλακτος, αμέσως.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Ούζο

Άρθρα και Συνταγές με Πέστροφα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών