20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σέσκουλα με αλατοπίπερο για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τη ρικότα, το πιπέρι καγιέν, το μοσχοκάρυδο και νερό από τα μακαρόνια (περίπου 1 κουτ. της σούπας) και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα, χωρίς να τα στραγγίξουμε, με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα τυριού.
- Αδειάζουμε και τα σέσκουλα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
- Σκορπίζουμε το πεκορίνο ή την παρμεζάνα, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε τα ζυμαρικά με ρικότα και σέσκουλα.
Ένα ζωηρό, φρουτώδες και δυναμικό Αγιωργίτικο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.