ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖυμαρικά με κολοκυθάκια, πέστο και γιαούρτιΖυμαρικά με κολοκυθάκια, πέστο και γιαούρτι
20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σέσκουλα με αλατοπίπερο για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τη ρικότα, το πιπέρι καγιέν, το μοσχοκάρυδο και νερό από τα μακαρόνια (περίπου 1 κουτ. της σούπας) και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα, χωρίς να τα στραγγίξουμε, με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα τυριού.
  6. Αδειάζουμε και τα σέσκουλα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
  7. Σκορπίζουμε το πεκορίνο ή την παρμεζάνα, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε τα ζυμαρικά με ρικότα και σέσκουλα.

Ένα ζωηρό, φρουτώδες και δυναμικό Αγιωργίτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών