10'
προετοιμασία
15' βράσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ζυμαρικά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, αρχικά βράζουμε, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, κρατώντας 80 ml από το νερό όπου έβρασαν.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς.
- Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών, ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, να πάρει βράση η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε, τα ζυμαρικά σε σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, σε βαθιά μπολ πασπαλίζοντας με ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας, κοπανισμένα (ή, αν διαθέτουμε, φρέσκα, ψιλοκομμένα) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 86.