Για τους λάτρεις της πιπεριάς είναι τούτο το φαγητό. Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο!

15' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και, όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, κρατώντας 80 ml από το νερό όπου έβρασαν.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο, και προσθέτουμε τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς.
  3. Προσθέτουμε και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών, ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, να πάρει βράση η σάλτσα, προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  4. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε βαθιά μπολ πασπαλίζοντας με ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας, κοπανισμένα (ή, αν διαθέτουμε, φρέσκα, ψιλοκομμένα) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών