ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτριφτά ζυμαρικά με πέστο βασιλικούΣτριφτά ζυμαρικά με πέστο βασιλικούΦαγητό επηρεασμένο από την ισπανική κουζίνα, όπου αλλαντικά και ψαρικά μπαίνουν στο ίδιο πιάτο. Εδώ, σε μια δημιουργική παραλλαγή με ελληνικά υλικά από τον Αντώνη Μουστάκη, σεφ του εστιατορίου Extravaganza.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα ζυμαρικά με σουτζούκι, γαρίδες, μαστιχοτύρι και κρέμα από φυστίκια Αιγίνης, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο στο λάδι, σε δυνατή φωτιά, για 2 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σουτζούκι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ζωμό, τα φυστίκια και το μαστιχοτύρι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.
  3. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την παρμεζάνα, το εστραγκόν, το βούτυρο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε.

Μυστικά

* Το μαστιχοτύρι είναι έμπνευση του Ανδριώτη τυροκόμου Νίκου Ασούτη. Είναι μαλακό, λευκό τυρί, από 100% αγελαδινό γάλα, με εύθρυπτη υφή και ελαφριά γεύση μαστίχας. Μοιάζει με το βολάκι Ανδρου. Το βρίσκουμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία (Αλεξανδρής, Πανδαισία, κ.ά.). Το αντικαθιστούμε με κάποιο άλλο κυκλαδίτικο βολάκι ή ξινοτύρι ή φέτα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε ελάχιστη σκόνη μαστίχας (προσοχή μη μας πικρίσει το φαγητό).

Στο ποτήρι μας: Rioja ή Tempranillo.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών