Φαγητό επηρεασμένο από την ισπανική κουζίνα, όπου αλλαντικά και ψαρικά μπαίνουν στο ίδιο πιάτο. Εδώ, σε μια δημιουργική παραλλαγή με ελληνικά υλικά από τον Αντώνη Μουστάκη, σεφ του εστιατορίου Extravaganza. Το άρωμα της μαστίχας πάει γάντι με το φιστίκι, το σουτζούκι λειτουργεί σαν καρύκευμα, ενώ η σάλτσα μελώνει πάνω στα ζυμαρικά.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

* Το μαστιχοτύρι είναι έμπνευση του Ανδριώτη τυροκόμου Νίκου Ασούτη. Είναι μαλακό, λευκό τυρί, από 100% αγελαδινό γάλα, με εύθρυπτη υφή και ελαφριά γεύση μαστίχας. Μοιάζει με το βολάκι Ανδρου. Το βρίσκουμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία (Αλεξανδρής, Πανδαισία, κ.ά.). Το αντικαθιστούμε με κάποιο άλλο κυκλαδίτικο βολάκι ή ξινοτύρι ή φέτα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε ελάχιστη σκόνη μαστίχας (προσοχή μη μας πικρίσει το φαγητό).

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο στο λάδι, σε δυνατή φωτιά, για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σουτζούκι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ζωμό, τα φιστίκια και το μαστιχοτύρι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την παρμεζάνα, το εστραγκόν, το βούτυρο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε.
  2. Στο ποτήρι μας: Rioja ή Tempranillo.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών