ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα μαργαρίτα (pizza Margherita) – η κλασική συνταγήΠίτσα μαργαρίτα (pizza Margherita) – η κλασική συνταγή
20' προετοιμασία
40' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 1 πίτσα διαμέτρου 36-38 εκ

Διαδικασία

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα αφρίσει λίγο η επιφάνεια του μείγματος).
  2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τον γάντζο ή με τα χέρια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη είναι πιο σφιχτή, ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό. Αν όμως είναι πιο υδαρής, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη λαδώνουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξεσκεπάζουμε, την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά, να ξαναφουσκώσει.
  4. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 38 εκ. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ρηχό, ειδικό για πίτσα, ή τη λαμαρίνα του φούρνου) και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη. Επιλέγουμε μία επικάλυψη της προτίμησης μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών