ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ

4ο Lesvos Food Fest: 13-17 Ιουλίου πάμε Λέσβο;

Το 4ο γαστρονομικό φεστιβάλ της Λέσβου είναι η τέλεια αφορμή να ταξιδέψουμε στο νησί του ανατολικού Αιγαίου με τη μοναδική και ανεξερεύνητη κουζίνα.

12.07.2022
Φωτογραφίες: Photolgaphy
4ο Lesvos Food Fest: 13-17 Ιουλίου πάμε Λέσβο;

Με σήμα τη σαρδέλα, τον γλυκάνισο και την ελιά, το Lesvos Food Fest έβαλε στόχο του να βγάλει μπροστά την πλούσια γαστρονομία της Λέσβου και με αυτήν ως σημαία της να προωθήσει τον τόπο ως σημαντικό γαστρονομικό προορισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣιγρί, ένα μικρό ψαροχώρι της ΛέσβουΣτο Σίγρι της Λέσβου μαγειρέψαμε ψαρομεζέδες απ’ τους λίγους

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους τρία επιτυχημένα φεστιβάλ, που έχουν διοργανωθεί από τον εμπνευστή τους, το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, εφέτος στο παιχνίδι μπαίνουν ως συνδιοργανωτές ο Σύλλογος Ξενοδόχων Πλωμαρίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στύψης, που σε συνεργασία με τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτρας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Πολιχνίτου, τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο «Προοδευτική Σκάλας Καλλονής», το βιβλιοπωλείο ‘’Book & Art’’ και το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, θα παρουσιάσουν έθιμα, συνταγές, μουσικές, παιχνίδια, ξεναγήσεις, μαγειρέματα, εργαστήρια, δοκιμασίες και προϊόντα με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας της Λέσβου.

«Το φεστιβάλ ανοίγει το πεδίο για συντονισμένες δράσεις στον τουρισμό, στη γαστρονομία και στον πολιτισμό του τόπου μας. Θέτει ως αναγκαιότητα τη δημιουργία δικτύων ανάμεσα στις παραγωγικές και πολιτιστικές δυνάμεις της Λέσβου με στόχο την ανάδειξη της ταυτότητας του “άλλου Αιγαίου”, της δικής μας Αιολίδας γης. Αυτή η σχέση της λεσβιακής γης με τους ανθρώπους της εμπλουτίζει τα βιώματα του επισκέπτη με αυθεντικές εμπειρίες ζωής και φιλοξενίας και αφήνει τον θετικό της αντίκτυπο στο εμπόριο και τη μεταποίηση» λένε οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ Γαλακτοκομική Λέσβου βγάζει τυριά που ξεχωρίζεις με κλειστά μάτιαΗ Γαλακτοκομική Λέσβου βγάζει τυριά που ξεχωρίζεις με κλειστά μάτια

Ο γαστρονομικός πολιτισμός του νησιού είναι ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν και το μέλλον αυτού του τόπου, που τιμάει τις παραδόσεις του και τις διατηρεί ζωντανές στην καθημερινότητά του. Εφέτος οι δράσεις του Lesvos Food Fest θα είναι ακόμα περισσότερες, με πιο πλούσιο περιεχόμενο, και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να επισκεφτούμε και να ανακαλύψουμε το νησί με τα δεκάδες ουζερί και τα αμέτρητα ούζα, που επιμένει και μαγειρεύει παραδοσιακά και περήφανα, τα τοπικά και τα εποχικά, και που κρατά τα έθιμα ζωντανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ Λέσβος στις βαλίτσες μας: Τι θα πάρουμε φεύγοντας από το νησίΗ Λέσβος στις βαλίτσες μας: Τι θα πάρουμε φεύγοντας από το νησί

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

13 Ιουλίου// Πλωμάρι με θέμα: «Ούζο: από την θεωρία στην πράξη»
14 Ιουλίου// Μυτιλήνη με θέμα: «Γευστικές αναζητήσεις στον πεζόδρομο της Κομνηνάκη»
14 Ιουλίου // Σκάλα Καλλονής με θέμα: «Η Λιμνοθάλασσα του Αριστοτέλη: Μαγειρεύουμε τα πειράματα του Αριστοτέλη»
15 Ιουλίου // Μόλυβος με θέμα: «Street Food και τέχνες του δρόμου στον Μόλυβο»
15 Ιουλίου // Πολιχνίτος με θέμα: «Γλυκά ξυπνήματα και αλμυρές αναμνήσεις»
16 Ιουλίου// Ερεσός με θέμα: «Βράσμα Ερεσού: Η γιορτή μιας πολύτιμης γεύσης»
16 Ιουλίου // Στύψη με θέμα: «Ελαίας Γη»
17 Ιουλίου // Πέτρα με θέμα: «Σα θέλει η νύφη και ο γαμπρός…»

 

Περισσότερες πληροφορίες στο site https://lesvosfoodfest.com/

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών