ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

Ο καλύτερος bartender της χρονιάς είναι Νορβηγός

Ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό World Class Global Bartender of the Year;

27.09.2022| Updated: 30.09.2022
Adrián Michalčík

Ο Νορβηγός Adrián Michalčík κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του κορυφαίου bartender στο φετινό World Class Global Bartender of the Year 2022. Στον τελικό της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας συμμετείχαν 50 συνάδελφοί του από όλο τον κόσμο.

Οι έμπειροι επαγγελματίες αναμετρήθηκαν σε μια σειρά από απαιτητικές δοκιμασίες που τέσταραν τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά τους στη τέχνη των κοκτέιλ. Οι φιναλίστ χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν όλη τη δημιουργικότητα και τις τεχνικές γνώσεις τους και να υποστηρίξουν την ιδέα του «drinking better, not more». Ανάμεσα στις συνταγές που κέρδισαν τις εντυπώσεις ήταν ένα ιδιαίτερο cordial βασισμένο στην αξιοποίηση περισσευούμενων υλικών.

Κατά την απονομή του, ο Adrián δήλωσε ενθουσιασμένος: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μόλις κέρδισα τον μεγαλύτερο διαγωνισμό bartending στον κόσμο! Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για μένα και για τον κλάδο στον οποίο εργάζομαι. Το να έχεις την ευκαιρία απλά να διαγωνιστείς εδώ, απέναντι σε πραγματικά καταπληκτικούς bartender από όλο τον κόσμο, είναι σαν να ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα σου. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήμουν σίγουρος αν θα περνούσα στους επόμενους γύρους, πόσο μάλλον να κερδίσω τον τίτλο!».

Παρουσία στον παγκόσμιο τελικό είχε και η χώρας μας, με τον Έλληνα World Class Bartender of the Year 2022, Ιωσήφ Ζααλούκ ο οποίος δεν κατάφερε να μπει στη λίστα των φιναλίστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΔύο bartenders -πατέρας και γιος- αφηγούνται ιστορίες αθηναϊκής διασκέδασηςΔύο bartenders -πατέρας και γιος- αφηγούνται ιστορίες αθηναϊκής διασκέδασης

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών