ΚΟΣΜΟΣ

To Noma πήρε επιτέλους τρίτο αστέρι Michelin

«Αυτό που φάνταζε αδύνατο συνέβη τελικά», σχολίασε με μια δόση χιούμορ το Noma που τα τελευταία 18 χρόνια είχε μόνο δύο αστέρια. 

18.09.2021| Updated: 26.05.2022
To Noma πήρε επιτέλους τρίτο αστέρι Michelin

Παρά τη σταθερή παρουσία του στις έγκριτες λίστες με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου (συχνά μάλιστα στην κορυφή), το αδιαμφισβήτητα επιδραστικό Noma βραβεύτηκε μόλις πριν λίγες μέρες το τρίτο του αστέρι από τον οδηγό Μισελέν. 

Έχουν περάσει δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια από τότε που το Noma άνοιξε στην Κοπεγχάγη και μέσα σε αυτά το εστιατόριο έχει τιμηθεί πολλές φορές ως το κορυφαίο στον κόσμο και έχει δημιουργήσει διεθνείς τάσεις. Και παρόλο που χιλιάδες επισκέπτες φτάνουν στη Δανία κάθε χρόνο απλά και μόνο για να γευτούν τις δημιουργίες του σεφ του, Ρενέ Ρετζεπί, ο οδηγός Μισελέν για κάποιο άγνωστο λόγο δεν είχε αποφασίσει μέχρι τώρα να το τιμήσει με τρια αστέρια (να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη, ύψιστη διάκριση σημαίνει σύμφωνα με τον ίδιο τον οδηγό ότι ένα εστιατόριο έχει «εξαιρετική κουζίνα» και ότι «αξίζει να κάνεις ξεχωριστό ταξίδι για αυτό»). 

Με μια δόση χιούμορ, η επίσημη σελίδα του Noma στο Instagram μοιράστηκε τα μεγάλα νέα γράφοντας: «Αυτό που φάνταζε αδύνατο συνέβη τελικά». Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, οι υπεύθυνοι του εστιατορίου ευχαρίστησαν τους ανθρώπους που το έχουν επισκεφθεί και στηρίξει τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια, όπως και τους συνεργάτες του, τους αγρότες, τους οινοπαραγωγούς και τους τροφοσυλλέκτες που έχουν συμβάλει στην επιτυχία του. 

Ο σεφ Ρενέ Ρετζεπί επέλεξε να μοιραστεί στον προσωπικό του λογαριασμό μια εικόνα-προϊόν μοντάζ στην οποία φαίνεται μόνο το κεφάλι του, ενώ το σώμα του έχει αντικατασταθεί με το χαρακτηριστικό, φουσκωτό σώμα που έχει το ανθρωπάκι Μισελέν. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rene Redzepi (@reneredzepinoma)

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών