ΒΡΑΒΕΙΑ 2012

Το καπνιστό χέλι κάνει διεθνή καριέρα

Ο Βαγγέλης Γείτονας συνδύασε τις δυνατότητες που του παρείχε ο τόπος με τη σκληρή δουλειά. Αποτέλεσμα, μια επιτυχημένη εξαγωγική επιχείρηση και ένα πεντανόστιμο προϊόν.

11.07.2012| Updated: 22.01.2022
Φωτογραφία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
Το καπνιστό χέλι κάνει διεθνή καριέρα

Ο Βαγγέλης Γείτονας συνδύασε τις δυνατότητες που του παρείχε ο τόπος με τη σκληρή δουλειά. Αποτέλεσμα, μια επιτυχημένη εξαγωγική επιχείρηση και ένα πεντανόστιμο προϊόν.

Πριν από τριάντα χρόνια, όταν ο Βαγγέλης Γείτονας αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιχθυοκαλλιέργεια χελιών στην περιοχή του Αμβρακικού, δεν φανταζόταν ότι σήμερα η επιχείρησή του θα είχε τζίρο που ξεπερνά τα 2.300.000 €.

Η μονάδα του βρίσκεται στο Ψαθοτόπι Αρτας, σε μια έκταση 130 στρεµµάτων. Εκεί, με 17 άτοµα προσωπικό εκτρέφει, τυποποιεί, συσκευάζει και διακινεί στις αγορές του κόσμου καλαμάρια, γαρίδες και κυρίως χέλια, σε παραγωγή που φτάνει τους 250 τόνους. Τι κι αν δεν έχει καταφέρει ακόμη να λύσει το μυστήριο της αναπαραγωγής των χελιών; Ο ίδιος γνωρίζει τα πάντα για τους γόνους τους οποίους προμηθεύεται και μεγαλώνει. Και με αυτήν τη γνώση έχει εξασφαλίσει την καλύτερη διαβίωσή τους. Με τον εργονομικό σχεδιασµό των δεξαμενών όπου ζουν, µε τη χρήση ωφέλιμων πετρωμάτων για τη διαύγαση του νερού και με την πλήρη αξιοποίηση των φυσικών πηγών ενέργειας, επιτυγχάνει άριστη πρώτη ύλη την οποία στη συνέχεια επεξεργάζεται. Ενδελεχής έλεγχος από το άλφα ώς το ωμέγα.

Με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού έχει καταφέρει να παράγει σε ένα πρότυπο τυποποιητήριο έναν εκλεκτό μεζέ με υπογραφή ελληνική και φήμη παγκόσμια.

  • Τα προϊόντα Γείτονα θα τα βρούµε σε επιλεγµένα καταστήµατα σε όλη την Ελλάδα, π.χ.: σούπερ µάρκετ Θανόπουλος, Αδριανού και ∆ραγούµη 6, τηλ.: 210-62.33.267, Κηφισιά, ντελικατέσεν Αφοί Βασιλόπουλοι, Παπαρρηγοπούλου 3, τηλ.: 210-32.43.573, Αθήνα.

Ιχθυοκαλλιέργειες Β. ΓΕΙΤΟΝΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., τηλ.: 26810-26.640 και στην ιστοσελίδα www.eelgeitonas.com.


Η Κορίν Γιώτη παρέδωσε συγκινημένη το βραβείο «Αλέξανδρος Γιώτης» στον Ηπειρώτη ιχθυοκαλλιεργητή Βαγγέλη Γείτονα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών