ΒΡΑΒΕΙΑ 2014

Κρητική «επανάσταση»

Το Δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης Cretan Wines ευθύνεται για την αναβάθμιση των κρασιών της Μεγαλονήσου.

17.06.2014| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ
Κρητική «επανάσταση»

Το Δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης Cretan Wines ευθύνεται για την αναβάθμιση των κρασιών της Μεγαλονήσου.

Η ποιοτική άνοδος των κρασιών της Κρήτης αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στην κοινότητα των οινοφίλων εντός κι εκτός συνόρων. Ολοι έχουν εντυπωσιαστεί από το νέο κύμα της οινοπαραγωγής του νησιού, που προσφέρει χαρακτήρα, μοναδικότητα και ποιότητα. Υπεύθυνοι για την αλλαγή, μια νέα γενιά οινοποιών οι οποίοι μαζί με τους πλέον ανοιχτόμυαλους εκπροσώπους της προηγούμενης γενιάς, έχουν έρθει σε επαφή με σπουδαίες διεθνείς οινοπαραγωγικές παραδόσεις και έχουν μεταφέρει τις νέες αντιλήψεις στα οινοποιεία τους.

Το Δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης Cretan Wines ενώνει τα σημαντικότερα οινοποιεία του νησιού σε μια προσπάθεια ανάδειξης του κρητικού αμπελώνα. Μια προσπάθεια που έχει αποδώσει τα μέγιστα, παρουσιάζοντας κρασιά με χαρακτήρα, που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα γηγενών ποικιλιών, όπως το Κοτσιφάλι, το Μανδηλάρι, το Βιδιανό, η Βηλάνα, το Θραψαθήρι και το Μοσχάτο Σπίνας, μπολιάζοντάς τα συγχρόνως με κοσμοπολίτικο αέρα. Στην απονομή μας την παράσταση έκλεψε ο Γιώργος Πίττας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, υπεύθυνος για το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό». «Σκέφτομαι τρόπους για να εντάξω τα κρητικά κρασιά στο ελληνικό πρωινό», μας είπε προκαλώντας το γέλιο του κοινού.

Στο Δίκτυο ανήκουν τα οινοποιεία: Αλεξάκη, Αμπελώνες Καραβιτάκη, Ανώσκελη, Δασκαλάκη, Διαμαντάκης, Δουλουφάκη, ΕΑΣ Ηρακλείου, ΕΑΣ Πεζών, Ευφροσύνη, Ζαχαριουδάκη, Ζουμπεράκη, Ιδαία Οινοποιητική, Κλάδου, Κτήμα Γαβαλά, Λουπάκη, Λυραράκη, Μάντρε, Mediterra Οινοποιητική, Μηλιαράκη, Μιχαλάκη, Μονή Αγ. Τριάδος, Μονή Τοπλού, Μπουτάρης Οινοποιητική, Ντουράκη, Οινοποιία Μανουσάκη, Πατεριανάκη, Πνευματικάκη, Στραταριδάκη, Στυλιανού, Ταμιωλάκη και Τιτάκη.

Δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης, τηλ. 2810-300.688, www.winesofcrete.gr.


Το βραβείο απένειμε ο κ. Γιώργος Πίττας, μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υπεύθυνος για το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».

Βραβεία 2015

Βραβεία 2013

Βραβεία 2012

Βραβεία 2011

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών