ΒΡΑΒΕΙΑ 2016

Μοσχαράκια με «Αρωμα» Ελλάδας

Πρότυπη θα μπορούσε να θεωρηθεί η φάρμα Ωμέγα των Στέργιου και Δημήτρη Κουτσιώφτη στη Βέροια.

24.06.2016| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης
Μοσχαράκια με «Αρωμα» Ελλάδας

Πρότυπη θα μπορούσε να θεωρηθεί η φάρμα Ωμέγα των Στέργιου και Δημήτρη Κουτσιώφτη στη Βέροια. Οχι μόνο για τις εγκαταστάσεις της και τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης των ζώων, αλλά κυρίως για την επένδυση στην έρευνα, που για άλλη μία φορά απέδωσε καρπούς.

Τρίτη γενιά κτηνοτρόφοι, ο Στέργιος και ο Δημήτρης Κουτσιώφτης δεν τετραπλασίασαν απλώς τα ζώα της αρχικής φάρμας που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους Γιώργο και από 250 τα έκαναν 960 σήμερα, αλλά μας έδωσαν και μια ευρωπαϊκή πρωτιά: τα πρώτα μοσχαράκια που έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα με ειδική τροφή, πατενταρισμένη και αναγνωρισμένη πανευρωπαϊκά, εμπλουτισμένη με ω3 λιπαρά. Αποτελείται κυρίως από αρωματικά ελληνικά βότανα: δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη, κόλιανδρο και άλλα που παραμένουν… μυστικά, εξ ου και η ονομασία «Αρωμα» για το συγκεκριμένο κρέας. Το ζώο λαμβάνει τα ω3 από το λιναρόσπορο, που είναι ένα από τα συστατικά της συγκεκριμένης τροφής. Η «πατέντα» αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έκανε τη σχετική έρευνα. Την αποκλειστική χρήση της έχουν για τα επόμενα 20 χρόνια οι φάρμες Ωμέγα, που χρηματοδότησαν την έρευνα και ήδη δέχονται προτάσεις για εξαγωγές. Οι δικοί μας «ειδικοί», ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Ελευθέριος Δροσινός, ο σεφ Νίκος Καραθάνος, ο παραγωγός βιολογικού κρέατος Γιάννης Κάτρης και ο κρεοπώλης Λευτέρης Γεωργιάδης, θεώρησαν ότι ήταν το νοστιμότερο κρέας από τα 4 που δοκίμασαν.

Που το βρίσκουμε: Στα σούπερ μάρκετ ΑΒ και σε επιλεγμένα κρεοπωλεία. Ενδεικτικά: «Ο Στέλιος», Αλ. Παπαναστασίου 37, Καστέλλα, Τ/210-41.20.066. Τηλ. παραγωγού: 23310-71.803

Βραβεία 2017

Βραβεία 2015

Βραβεία 2014

Βραβεία 2013

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών