ΒΡΑΒΕΙΑ 2010

Εταιρεία Παπαδημητρίου

Ξίδι και μουστάρδες καλαματιανά

21.01.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Εταιρεία Παπαδημητρίου

Παράγει προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, είναι επικερδής αλλά επιμένει ποιοτικά. Η εταιρεία Παπαδημητρίου είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Η εταιρεία Παπαδημητρίου παράγει στη Θουρία Μεσσηνίας το βαλσαμικό ξίδι Καλαμάτας και τις μουστάρδες Balsamon που βρίσκουμε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της επεξεργασίας και του εμπορίου μαύρης κορινθιακής σταφίδας από τη δεκαετία του 1930. Στο τιμόνι βρίσκονται σήμερα ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου και ο γιος του Χρήστος, συνδυάζοντας την εμπειρία με τις καινοτόμους ιδέες για τη δημιουργία προϊόντων με βάση τον πάλαι ποτέ ελληνικό μαύρο χρυσό.

Για την παρασκευή του βαλσαμικού ξιδιού Καλαμάτας η εταιρεία χρησιμοποιεί ετησίως 2.500 τόνους μαύρης σταφίδας, περίπου το 60% της μεσσηνιακής παραγωγής. Το μυστικό της νοστιμιάς του; Παράγεται απευθείας από δυνατό μούστο μαύρης σταφίδας, με ταυτόχρονη οξική και αλκοολική ζύμωση, και παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια. Το βαλσαμικό ξίδι Καλαμάτας είναι φυσικώς γλυκό, χάρη στα σταφυλοσάκχαρα της μαύρης σταφίδας, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χρωστικής και συντηρητικών. Ιδιαίτερης νοστιμιάς αυτό που παλαιώνει για 3 χρόνια.

Η εταιρεία παράγει και άλλα ξίδια, σκούρα και λευκά, συμβατικά και βιολογικά, επεξεργάζεται και διαθέτει σταφίδα στη χονδρική, ενώ από το 2004 παρασκευάζει τις διεθνώς βραβευμένες μουστάρδες Balsamon, εμπλουτισμένες με αυθεντικά μεσογειακά υλικά και βαλσαμικό ξίδι.

Η εταιρεία Παπαδημητρίου βραβεύτηκε το 2010 από το Γαστρονόμο γιατί είναι μια υγιής, ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση, με ιστορία 80 χρόνων, που απασχολεί μόνιμο προσωπικό 50 ατόμων, φτιάχνει προϊόντα ευρείας κατανάλωσης χωρίς ποιοτικούς συμβιβασμούς και εξάγει σημαντικό μέρος της παραγωγής της σε 16 χώρες. Οσον αφορά την κρίση και πόσο τους έχει αγίξει, ο κ. Παπαδημητρίου είπε κατά τη βράβευσή τους: «Ακόμα κι αν δεν δοθούν κίνητρα από την πολιτεία, τουλάχιστον να μη δίνονται αντικίνητρα. Έτσι θα μπορέσουν τα προϊόντα μας να βγουν στο εξωτερικό και όχι μόνο θα έχουμε μια ελπίδα να ξεφύγουμε από την κρίση, αλλά να γίνουμε και καλύτεροι από αυτό που είμαστε».

Τα προϊόντα της εταιρείας Παπαδημητρίου τα βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ.: 27210-32.960.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών