ΒΡΑΒΕΙΑ 2013

Το πανταχού παρόν µεσσηνιακό ελαιόλαδο

Μια επιχείρηση µε αμιγώς εξαγωγικό χαρακτήρα, η Αγροβίμ, συνδυάζει την ποιότητα με τον μεγάλο όγκο παραγωγής.

04.06.2013| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ
Το πανταχού παρόν µεσσηνιακό ελαιόλαδο

Μια επιχείρηση µε αμιγώς εξαγωγικό χαρακτήρα, η Αγροβίμ, συνδυάζει την ποιότητα με τον μεγάλο όγκο παραγωγής. Στοχεύει στον καταναλωτή των καλών σούπερ μάρκετ του εξωτερικού και έχει καταφέρει να κερδίσει αγορές και βραβεία.

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στον Μεσσηνιακό κάμπο, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Αγροβίμ. Ενας τεράστιος χώρος με αποθήκες και συσκευαστήριο τελευταίας τεχνολογίας.

Η Αγροβίμ παράγει ελαιόλαδο, ελιές και συναφή προϊόντα και τα εξάγει σε όλο τον κόσμο. Την ημέρα που επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο, μαζί μας στην περιήγηση ήταν Βέλγοι αγοραστές, που παρακολουθούσαν τη διαδικασία παραγωγής.


Η Αγροβίμ έχει μια ομάδα 400 ελαιοπαραγωγών που παράγουν γι’ αυτήν, αλλά συνεργάζεται και με 3.000 ακόμη παραγωγούς της περιοχής. Μαζεύει τα προϊόντα τους και τα τυποποιεί σε εξαιρετικές συσκευασίες. Το λάδι τους, η «Ιλιάδα», συμβατικό και βιολογικό, είναι το πρώτο σε πωλήσεις ελληνικό ελαιόλαδο στην αγγλική αγορά, με πολλές διακρίσεις και βραβεία. Η Τζένη και ο ∆ημήτρης Γυφτέας παρέλαβαν τη μικρή επιχείρηση του πατέρα τους και με πολύ κόπο και προσπάθεια τη μετέτρεψαν σε αυτό που είναι σήμερα: μια μεγάλη ελληνική εταιρεία που εξάγει το σύνολο των προϊόντων της και αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για όλη την περιοχή.

Η Τζένη Γυφτέα θυμάται πώς ξεκίνησαν: «Το ελληνικό λάδι τη δεκαετία του ’90 δεν το ήξερε κανείς στο εξωτερικό. ∆εν γνώριζαν ότι η Ελλάδα παράγει καλό λάδι. Φορείς δεν υπήρχαν, το ξέρετε, ό,τι κάνει κανείς εδώ το κάνει μόνος του. Είναι διαρκής αγώνας».

Πού βρίσκουμε τα προϊόντα: Σχεδόν το σύνολο της παραγωγής εξάγεται. Στην Ελλάδα διατίθεται στα σούπερ μάρκετ Προμηθευτική, Θανόπουλος, Μπαλάσκας, Μασούτης και σε λίγα, επιλεγμένα παντοπωλεία.

Αγροβίμ, 6o χιλ. Εθνικής Οδού Καλαμάτας Μεσσηνίας, τηλ: 27210 69269, Γραφεία Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας 95, Αθήνα 11521, τηλ. 210 64 23 614.


Ο Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων, απένειμε στη Τζένη Γυφτέα το Βραβείο Εξαγωγών για την εταιρεία «Αγροβίμ Α.Ε.».

Βραβεία 2014

Βραβεία 2012

Βραβεία 2011

Βραβεία 2010

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών