ΒΡΑΒΕΙΑ

Μαλέας

Το λακωνικό ελαιόλαδο που διακρίνεται στον διεθνή στίβο

03.06.2015
Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ

Από τη Μονεμβασιά το εξαιρετικό βιολογικό λάδι, που ελαιοποιεί με γνώση και φροντίδα ο Γιώργος Κοροπούλης. Αρχιτέκτονας κατ’ επάγγελμα, είναι ένας ακόμη που τον κέρδισε η αγάπη για την πατρογονική γη.

Ο «Γαστρονόμος» έχει τη χαρά να έρχεται τέταρτος όσον αφορά τη βράβευση του ελαιολάδου «Μαλέας». Μας πρόλαβαν οι Αμερικανοί, οι Ιταλοί και οι Ιάπωνες! Χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό OLIVE JAPAN 2015, Χρυσό βραβείο γεύσης και Ασημένιο (για τη συσκευασία) στο διαγωνισμό Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition 2015, Χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό Premio Biol 2015 στην Απουλία της Ιταλίας. Πρόκειται για τους σοβαρότερους και απαιτητικότερους διαγωνισμούς ελαιολάδου, με διεθνή πάνελ γευσιγνωστών και συμμετοχές απ’ όλες τις ελαιοπαραγωγούς χώρες.

Είναι αλήθεια ότι, όταν διαλέξαμε το «Μαλέας», δεν είχε ακόμη αυτές τις βραβεύσεις. Το επιλέξαμε για την εξαιρετική γεύση του: έντονο, χωρίς να είναι «βαρύ», με ελαφριά πικράδα, αρωματικό και φρουτώδες, με πράσινες νότες χόρτων και τις ζεστές νότες των γειτονικών εσπεριδοειδών. Εξάγεται από Αθηνολιές και Κορωνέικες, που αναπτύσσονται στο ιδανικό κλιματικό και εδαφολογικό περιβάλλον της Λακωνίας· το «terroir», όπως αρέσκεται να το αποκαλεί ο Γιώργος Κοροπούλης. Η όμορφη συσκευασία που τονίζει την «καταγωγή» του, με σήμα το Φάρο του Ακρωτηρίου Μαλέας, βρίσκεται ήδη στα ράφια του Harrod’s.

Το βραβείο απένειμε η βιολογική παραγωγός επίσης βραβευμένη από τον
Γαστρονόμο, κ. Χριστίνα Φράγκου.

Πού το βρισκουμε
Ενδεικτικά: Oliviers&Co, Αραπιάν, Levon Delicatessen και σε αρκετά ακόμη σημεία πώλησης στην Αθήνα.
Θεσσαλονίκη: Το παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης.
Τηλ. εταιρείας: 210 68 58 134.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών