ΒΡΑΒΕΙΑ 2016

40 χρόνια τυροκόμος

Από μικρό παιδί ο Νίκος Γασπαράκης βρίσκεται μέσα στα τυροκομεία.

24.06.2016| Updated: 25.06.2021
40 χρόνια τυροκόμος

Από μικρό παιδί ο Νίκος Γασπαράκης βρίσκεται μέσα στα τυροκομεία. To δικό του τυροκομείο το άνοιξε πριν από 40 χρόνια περίπου, στο χωριό Κούμμοι του Ρεθύμνου.

Σε έναν ιδανικό τόπο, σε μια πράσινη κοιλάδα με δικό της μικροκλίμα, βρίσκεται το τυροκομείο του Νίκου Γασπαράκη. Ηπιοι χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια επιτρέπουν στα ζώα να βόσκουν στη φύση και να παράγουν γάλα πρώτης ποιότητας. Με αυτό το γάλα, από συνεργάτες κτηνοτρόφους, παράγει ο Νίκος Γασπαράκης την ανυπέρβλητη γραβιέρα του. Ισορροπημένη, πικάντικη και βουτυράτη μαζί, αποτέλεσμα εμπειρίας 40 χρόνων και ενός ανυποχώρητου ανθρώπου που δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα. Μαγιά ελληνική, αργή ωρίμαση, αλάτισμα επί ξηρού κάνουν τη γραβιέρα του να ξεχωρίζει ανάμεσα σε τόσες καλές κρητικές γραβιέρες. Τα μέλη της επιτροπής που την επέλεξαν, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Ηπειρος» Στέφανος Παντελιάδης, ο σεφ Κλεομένης Ζουρνατζής και ο παντοπώλης Γιάννης Βογιατζιδάκης, γοητεύτηκαν από τη γεύση της και την ξεχώρισαν μεταξύ των τυριών 4 ακόμη πολύ καλών παραγωγών της Κρήτης και της Αμφιλοχίας.

Που τα βρίσκουμε: Στην Αθήνα, ενδεικτικά: Παραδοσιακό Μπακάλικο, Πρόκλου 31, Τ/210-75.60.055. Τηλ. παραγωγού: 28310-41.072

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών