30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές, τις  πατάτες, τη δάφνη και το σκόρδο και προσθέτουμε νερό που να σκεπάσει καλά όλα τα υλικά, κατά 3 - 4 δάχτυλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 - 20 λεπτά, μέχρι οι φακές να αρχίσουν να μαλακώνουν και οι πατάτες να είναι έτοιμες. Στραγγίζουμε το μείγμα και πετάμε τη δάφνη. Μεταφέρουμε τις πατάτες και τα σκόρδα σε ένα πιάτο και τα λιώνουμε όλα με ένα πιρούνι. Σε ένα μπολ μεταφέρουμε τις στραγγισμένες φακές και προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες και τα σκόρδα, το ξερό κρεμμύδι, τη φέτα, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Για την πίτα: Λαδώνουμε ελαφρά ένα ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 12x25 εκ. Στρώνουμε το 1 φύλλο κουρού Χρυσή ζύμη στο ταψάκι, πιέζοντας προσεκτικά με τα χέρια μας ώστε να καλύψουμε τα τοιχώματα και τον πυθμένα. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα της γέμισης και ισιώνουμε την επιφάνεια. Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο κουρού Χρυσή ζύμη και σκεπάζουμε τη γέμιση. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τις στριμώχνουμε στα τοιχώματα του ταψιού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χαράζουμε την πίτα σε καρεδάκια (ρόμβους), αλείφουμε την επιφάνεια με το μείγμα κρόκου και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι. Ψήνουμε την πίτα για 20 - 25 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών