ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Wolfgat: Το εστιατόριο της χρονιάς

Βιωσιμότητα και μενού γευσιγνωσίας με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό.

22.02.2019| Updated: 25.06.2021
Wolfgat: Το εστιατόριο της χρονιάς

Βιωσιμότητα και μενού γευσιγνωσίας με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό.

Μόλις ανακοινώθηκαν οι νικητές του παγκόσμιου διαγωνισμού «World Restaurants Awards», όπου μεγάλος νικητής ανακηρύχθηκε το εστιατόριο Wolfgat. Το μικροσκοπικό εστιατόριο βρίσκεται στο ψαροχώρι Paternoster στο δυτικό ακρωτήρι της Νότιου Αφρικής, δύο ώρες από το Κέιπ Τάουν. Η 130 χρόνων εξοχική κατοικία όπου στεγάζεται μπορεί να φιλοξενήσει έως 20 πελάτες τη φορά. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Kobus van der Merwe μαγειρεύει ένα εποχικό μενού degustation 7 πιάτων φτιαγμένων μόνο από τοπικά υλικά, όπως θαλασσινά, αρνί και κυνήγι ενισχυμένα από άγρια βότανα και φύκια. Κάποια από τα υλικά του μενού χρειάζονται εβδομάδες προετοιμασίας ενώ άλλα μαζεύονται με το χέρι την ίδια ημέρα που θα σερβιριστούν στο πιάτο. Ο Kobus van der Merwe με σύνθημα «keeping it small, we keep it sustainable» στηρίζεται στην πρώτη ύλη της περιοχής διατηρώντας πάντα μια βιώσιμη στρατηγική για τον ίδιο αλλά και το περιβάλλον. Οι κριτές χειροκρότησαν το εστιατόριο επαινώντας το μενού όπου η δημιουργικότητα είναι σε τέλεια ισορροπία με την απλότητα.

Η λίστα με όλα τα «World Restaurants Awards» Restaurant of Year:

  • Wolfgat, South Africa
  • Original Thinking: Le Clarence, France
  • Off-Map Destination: Wolfgat, South Africa
  • No Reservations Required: Mocotó, Brazil
  • House Special: Lido 84 (Cacio e Pepe), Italy Forward Drinking: Mugaritz, Spain
  • Event of the Year: Refugee Food Festival, Various locations
  • Ethical Thinking: Refettorio (Food for Soul), Various locations
  • Collaboration of the Year: Paradiso X Gortnanairn, Ireland Atmosphere: Vespertine, USA
  • Enduring Classic: La Mère Brazier, France
  • Arrival of the Year: Inua, Japan
  • Tweezer-Free Kitchen: Bo.Lan, Thailand
  • Trolley of the Year: Ballymaloe House, Ireland
  • Tattoo-Free Chef: Alain Ducasse, France
  • Instagram Account: Alain Passard, France
  • Long-Form Journalism: Lisa Abend (Fool Magazine), U.S.A. + Sweden
  • Red-Wine Serving Restaurant: Noble Rot, U.K.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών