ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ο μπακαλιάρος μετά το ξαλμύρισμα

Προετοιμάζουμε σωστά το ψάρι μας και φτιάχνουμε νόστιμα πιάτα.

21.03.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Ο μπακαλιάρος μετά το ξαλμύρισμα

Μόλις ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο, τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι. Στη συνέχεια, κόβουμε με ένα ψαλίδι τα πτερύγια του (αν δεν έχουμε πάρει φιλέτο) και αφαιρούμε το δέρμα του. Τον κόβουμε σε κομμάτια που είτε τα μαγειρεύουμε αμέσως είτε τα καταψύχουμε. Το δέρμα του μπορούμε να το αφήσουμε για παρασκευές που απλώς πρέπει να βράσουμε τον μπακαλιάρο και να τον ξεψαχνίσουμε (σε σαλάτες, σε «λουκουμάδες», ως γαρνιτούρα για πιλάφι κ.λπ.)

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών