ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Όχι βραστό νερό στο τσάι

Το βραστό νερό (όταν δηλαδή φτάσει στους 100° C)...

16.11.2011| Updated: 25.06.2021
Όχι βραστό νερό στο τσάι

Το βραστό νερό (όταν δηλαδή φτάσει στους 100° C) καταστρέφει τα αρώματα του τσαγιού και τις ωφέλιμες ουσίες του. Έτσι, όταν βράζουμε νερό για τσάι, φροντίζουμε να το αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν αρχίσει ο βρασμός ή το αφήνουμε να κρυώσει λίγο αν έχει ήδη βράσει. Για μεγαλύτερη ακρίβεια, χρησιμοποιούμε θερμόμετρο κουζίνας ώστε να είμαστε σίγουροι ότι βρίσκεται στην κατάλληλη θερμοκρασία ανάλογα με τον τύπο τσαγιού για το οποίο το προορίζουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών