ΜΑΓΑΖΙΑ

90 χρόνια «Οίκος Αμυγδαλωτών Τσαγκάρη»

Ύδρα (part 2)

24.08.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής
90 χρόνια «Οίκος Αμυγδαλωτών Τσαγκάρη»

Η χειρόγραφη ταμπέλα στο λιμάνι σού δείχνει το δρόμο για το ιστορικό ζαχαροπλαστείο. Στην εξυπηρέτηση ο σημερινός ιδιοκτήτης, Κυριάκος. Ενίοτε θα συναντήσετε και τη γλυκύτατη μητέρα του, την κ. Αννα, που είναι η μαστόρισσα των αμυγδαλωτών. Τα άλλα γλυκά του είναι ολίγον τι ξεχασμένα στη δεκαετία του ’80 – δεν είχαμε και πολλές ευκαιρίες να τα δοκιμάσουμε, γιατί πάντα επιλέγουμε τα αμυγδαλωτά. Είναι τετράγωνα -οι Υδραίοι τα λέμε ζαχαρομπακλαβάδες- και συσκευάζονται στο χαρακτηριστικό μπλε μακρόστενο κουτί. Η αχλαδόσχημη εκδοχή του αμυγδαλωτού με το κορδελάκι στην κορυφή είναι πιο δύσκολη στη μεταφορά, αλλά είναι το πιο σύνηθες κέρασμα σε γάμους, βαφτίσια και γιορτές. Τip: Φυλάξτε τα στην κατάψυξη αν δεν τα φάτε αμέσως. Ξεπαγώνουν και είναι σαν φρέσκα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών