Υλικά

Για το μπισκότο

Για την καραμέλα

Για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Ανακατεύετε το τριμμένο μπισκότο με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
  2. Λιώνετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, προσθέτετε το παραπάνω μείγμα και ανακατεύετε.
  3. Στρώνετε καλά το μπισκότο σε μακρόστενη φόρμα.
  4. Βράζετε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τις μπανάνες σε ροδέλες .
  5. Αφού πάρουν βράση κατεβάζετε από τη φωτιά και καλύπτετε το κατσαρολάκι με μεμβράνη.
  6. Σε άλλο κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη και την αφήνετε να λιώσει μέχρι να γίνει σκληρή καραμέλα.
  7. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε.
  8. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά να πάρουν μία βράση τα υλικά ώστε να λιώσει η καραμέλα που πιθανόν έχει στερεοποιηθεί.
  9. Κατεβάζετε από τη φωτιά.
  10. Βάζετε τη ζελατίνη να φουσκώσει με 2 κουτ.
  11. σούπας νερό, την προσθέτετε στην καραμέλα και ανακατεύετε.
  12. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύετε και απλώνετε την κρέμα πάνω από το μπισκότο.
  13. Βάζετε το γλύκισμα στην κατάψυξη για μία ώρα.
  14. Σερβίρετε γαρνίροντας με το Garni.

Μυστικά

Tip: Μπορείτε να γαρνίρετε με μπανάνα σε φέτες βουτηγμένες σε λεμόνι, λίγο τριμμένο μπισκότο και νιφάδες Σοκολάτας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών