ΠΡΟΪOΝΤΑ

Tα must του πλατό

Μοσχαρίσιο προσούτο, καυτερό σαλάμι, σαλάμι αέρος μεγαλύτερης ωρίμανσης αλλά και αλλαντικά με βότανα.

26.04.2018| Updated: 16.02.2024
Tα must του πλατό

Της Κέρκυρας τα καλά
Μοσχαρίσιο προσούτο, καυτερό σαλάμι και σαλαμάκι σπιανάτα φτιάχνει η Κερκυραϊκή Αλλαντοποιία. Τρία φοβερά αλλαντικά, μαστόρικα και πετυχημένα. Το μεν προσούτο έχει μεστή, συμπαγή, άλιπη γεύση, φινετσάτη, το δε καυτερό είναι η ελληνική εκδοχή του σπανιόλικου τσορίθο, σούπερ αρωματικό, θεσπέσια πικάντικο, πολύ πολύ νόστιμο, και το σπιανάτα, με μπόλικα λιπάκια στην υφή του, είναι βελούδινο, με τραγανούς κόκκους πιπεριού. Στα οπωσδήποτε του πλατό!
Τηλέφωνο παραγωγού: 26610-91.465
Στα καταστήματα Αραπιάν, Καραμανλίδικα του Φάνη.

Σαλάμι σιτεμένο
Σαλάμι αέρος μεγαλύτερης ωρίμασης από το συνηθισμένο, δηλαδή 60 ημερών αντί για 20 ή 30. Έτσι γίνεται αρωματικό, αποκτά μεστή γεύση, σιτεμένη, νοστιμιά και βελούδινη υφή με μικρούς κόκκους ζουμερού λίπους. Παράγεται στο εργαστήρι της οικογένειας του Μιράν Κουρουνλιάν.
Στα καταστήματα Μιράν Τ/210-32.17.187

Χοιρινό καπνιστό Κερκίνης
Απίθανο κάπνισμα, στιβαρή υφή κρεάτινη, με ένα στεφάνι λίπους να προσθέτει μια βουτυράτη πινελιά. Αυτή η χοιρινή μπριζόλα με βότανα του Μπόρα είναι αλλαντικό καλοφτιαγμένο, με ολοκληρωμένη γεύση. Η σερραϊκή εταιρεία φημίζεται για το βουβαλίσιο κρέας, αλλά ξέρει να χειρίζεται και το χορινό. Αλλαντικό για μπρουσκέτες μαζί με μια μαρμελάδα ή ένα πατέ ελιάς, ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουμε πάσης φύσεως παλαιωμένα αποστάγματα και εκλεκτά malt ουίσκι.
Τηλέφωνο παραγωγού: 23270-31.109
Στα καταστήματα Μιράν

Χοιροτεχνίες με ελληνικό κρέας
Σε μια μεγάλης έκτασης ιδιόκτητη σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας κρέατος στη Λιβαδειά, η Φάρμα Χαρτάκη ασχολείται με την εκτροφή χοίρων, τη μεταποίηση και την τυποποίηση. Ανάμεσα στα άλλα καλούδια που παράγουν, δοκιμάσαμε καπνιστό μπέικον αυθεντικό, με μπόλικο λιπάκι, λουκάνικα χοιρινά με 90% κρέας σε διάφορες γεύσεις, εκ των οποίων πολύ ενδιαφέρον έχουν αυτά με γραβιέρα και λιαστή ντομάτα, και τα καυτερά με μπούκοβο. Πεντανόστιμα, ζουμερά, άψογα καπνισμένα και αρτυμένα με βότανα είναι το χοιρομέρι, η μπριζόλα, το φιλέτο από στήθος κοτόπουλου.
Τηλέφωνο παραγωγού: 22680-24.055
Στο κατάστημα Παραδοσιακό Μπακάλικο

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών