15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 10 - 11 πιτάκια

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Αναμειγνύετε το τυρί και το αυγό. Προσθέτετε λίγο αλάτι και άσπρο πιπέρι.
  3. Παίρνετε ένα-ένα τα φύλλα και τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνετε μια ποσότητα γέμισης κατά μήκος στην κάτω άκρη, αφήνοντας λίγη απόσταση από τις πλαϊνές άκρες. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα και μετά το διπλώνετε με φορά προς τα μέσα, ώστε να πάρει σχήμα σαλιγκαριού. Τοποθετείτε τα στριφτοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφετε με κρόκο αυγού, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και μαυροκούκι και τα ψήνετε στους 180°C για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών