15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: για μία ταρτιέρα

Για το crumble

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το ένα φύλλο κουρού της συσκευασίας από την κατάψυξη και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.  Κρατάτε το άλλο φύλλο κουρού στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
  2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C.
  3. Βουτυρώνετε μια παραλληλόγραμμη ή τετράγωνη ταρτιέρα και απλώνετε το άλλο φύλλο ζύμης κουρού αφού πρώτα το αποψύξετε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος. Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε να «σταθεί» στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε το crumble.
  4. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα υλικά για το crumble και τα αφήνετε στο ψυγείο. Ξεσκεπάζετε την ταρτιέρα και απλώνετε σε στρώσεις τα μήλα και τα αχλάδια, βουτυρώνοντας και πασπαλίζοντας με σταφίδες, ζάχαρη και κανέλα κάθε στρώση. Βγάζετε το φύλλο κουρού από την κατάψυξη, το τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη, και το ρίχνετε στο μπολ με τα υλικά του crumble (που είχατε βάλει στο ψυγείο). Ανακατεύετε προσεκτικά και ρίχνετε το περιεχόμενο του μπολ στην ταρτιέρα καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
  5. Ψήνετε την τάρτα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό το crumble.
  6. Μυστικό: Αν θέλετε την τάρτα πιο γλυκιά και πιο ζουμερή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη μαρμελάδα ή λίγο σιρόπι καραμέλας στη γέμιση.
  7. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών