30' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 38'

Υλικά

Μερίδες: 8 τατράκια

Για το σουφλέ

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά. Στη συνταγή θα χρησιμοποιήσετε τα μισά φύλλα της συκευασίας.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°. Βουτυρώνετε 8 φορμάκια με ψηλά τοιχώματα διαμέτρου 6 εκ. Κόβετε τα φύλλα κρούστας της συσκευασίας σε κομμάτια 10x10 εκ. τα βουτυρώνετε και τα πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα. Βάζετε σε κάθε φορμάκι 6 φύλλα κρούστας φροντίζοντας τις γωνίες να μην συμπίπτουν.
  3. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και διαλύετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι. Ρίχνετε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει σφιχτή κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
  4. Αχνίζετε το σπανάκι μέχρι να στεγνώσει καλά και το ρίχνετε στο παραπάνω μίγμα μαζί με το τριμμένο τσένταρ, τους κρόκους και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αναμιγνύετε.
  5. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτετε σιγά-σιγά στο μίγμα με το σπανάκι ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
  6. Γεμίζετε τις τάρτες προσεκτικά με ένα κουτάλι. Ψήνετε τις τάρτες για 8 - 10 λεπτά.
  7. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών