ΜΑΓΑΖΙΑ

Πειραματική μαναβική

Στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς μου υπάρχει ένας πάγκος που πάντα με τραβάει από τη μύτη· είναι ο πιο πράσινος και πάνω του στριμώχνονται πλούσια …

10.04.2014| Updated: 22.01.2022
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστρατή
Πειραματική μαναβική

Στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς μου υπάρχει ένας πάγκος που πάντα με τραβάει από τη μύτη· είναι ο πιο πράσινος και πάνω του στριμώχνονται πλούσια μυριστικά και αρωματικά χόρτα που καλλιεργεί ο Δημήτρης Ματσούκας.

Νέος, αυτοδίδακτος αγρότης, έπειτα από περίπου 10 χρόνια ενασχόλησης με την καλλιέργεια πειραματίζεται και δείχνει ενθουσιασμό για όσα φυτρώνουν γύρω του και θεωρεί πως έχουν ενδιαφέρον. Εκτός από τα «συμβατικά» λαχανικά, στα 50 στρέμματα που φυτεύει έχει δοκιμάσει την τύχη του κατά καιρούς με γκότζι μπέρι, ασκόλυμπρους, μανιτάρια, στέβια και πόσα άλλα. Στα περισσότερα τα έχει καταφέρει.

Φρέσκια στέβια βρίσκουμε στο «νομαδικό» μαγαζί του το καλοκαίρι. Αυτή την περίοδο θα βρείτε μανιτάρια πλευρώτους, μυρώνια και καυκαλήθρες, μπρόκολο και λάχανο, δυόσμο, μαϊντανό, σπανάκι και σταμναγκάθι. Όλα υπαίθρια και χωρίς ζιζανιοκτόνα.


Τον Δημήτρη Ματσούκα θα τον βρείτε: Τετάρτη στην Παλιά Κοκκινιά (Κορυτσάς), Πέμπτη στην Αγία Σοφία (Αιτωλικού), Παρασκευή στα Καμίνια (Αγ. Ελευθερίου), Σάββατο στη Νεάπολη (Αισχύλου)

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών