ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μικροί Οινοποιοί, μεγάλα κρασιά

Οι Μικροί Οινοποιοί Ελλάδας μας περιμένουν στην πρώτη τους έκθεση στην Αθήνα, την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Απριλίου στο The Hub Events.

04.04.2019| Updated: 25.06.2021
Μικροί Οινοποιοί, μεγάλα κρασιά

Οι Μικροί Οινοποιοί Ελλάδας μας περιμένουν στην πρώτη τους έκθεση στην Αθήνα, την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Απριλίου στο The Hub Events.

Από κάθε γωνιά της χώρας συγκεντρώνονται σύσσωμα τα μέλη των Μικρών Οινοποιών στο The Hub Events, για να παρουσιάσουν τα ιδιαίτερα κρασιά τους και να γνωριστούν με το οινόφιλο κοινό, την Κυριακή 7 Απριλίου 14.00-20.00 και τη Δευτέρα 8 Απριλίου 11.00-19.00. 44 οικογενειακά οινοποιεία από όλη την Ελλάδα, μικρές επιχειρήσεις που εστιάζουν και δίνουν προτεραιότητα στην πρώτη ύλη της γης τους, έχοντας σαν στόχο να παράγουν κρασιά terroir και να αποτυπώσουν με αυθεντικότητα το ελληνικό οινοπέδιο. Ευκαιρία να τους γνωρίσουμε και να γευτούμε τα μικρής παραγωγής προϊόντα τους, κρασιά με προσωπικότητα και χαρακτήρα, που αναβιώνουν και εξελίσσουν σπάνιες και ξεχασμένες ελληνικές ποικιλίες.

Η έκθεση των Μικρών Οινοποιών Ελλάδας πλαισιώνεται από τέσσερα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια από σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο του κρασιού:

Κυριακή 16:00-17:00 «Ακατέργαστα Διαμάντια του Ελληνικού Αμπελώνα»

  • Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης δοκιμάζει μαζί μας μερικές από τις αναδυόμενες και λιγότερο γνωστές ποικιλίες από τα νησιά και την ενδοχώρα, σαν μια εισαγωγή στο επόμενο κεφάλαιο των μοντέρνων ελληνικών κρασιών!

Κυριακή 18:00-19:00 «Blind Tasting – Taste The Difference»

  • Ο βραβευμένος sommelier και οινολόγος Άρης Σκλαβενίτης σε μια τυφλή και άκρως περιπετειώδη δοκιμή για την ανακάλυψη του σωστού ποτηριού σε έξι από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές ποικιλίες.

Δευτέρα 15:00-16:00 «Παλιά Αμπέλια, Καλύτερα Κρασιά;»

  • O Γιάννης Καρακάσης MW, θα συζητήσει το μηχανισμό και την πραγματική επίδραση των παλαιών αμπελιών στην ποιότητα του κρασιού, ενώ παράλληλα θα δοκιμαστούν 10 κρασιά από αμπέλια ηλικίας μεγαλύτερης των 30 ετών. Στο πάνελ θα συμμετέχουν οι οινοποιοί Κωστής Δαλαμάρας, Νίκος Καρατζάς και Σταμάτης Μυλωνάς.

Δευτέρα 17.00-18.00 «Σπάζοντας τους κανόνες»

  • Ο Γρηγόρης Μιχαήλος Dip WSET τρυπώνει στα κελάρια των μικρών οινοποιών και επιλέγει να απολαύσει μαζί τους ξεχωριστά κρασιά που κοντράρουν τις μέχρι τώρα αντιλήψεις μας για το κρασί.

Για τη συμμετοχή στα σεμινάρια απαιτείται προεγγραφή. Περισσότερες πληροφορίες στο www.smoe.com.gr και στα social media των Μικρών Οινοποιών Ελλάδας και των οινοποιείων-μελών τους.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ, με ηλεκτρονική προεγγραφή: 8 ευρώ.

Φοιτητές οινολογίας: 5 ευρώ απαραίτητα με προεγγραφή και επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας στην είσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών